Pro sau contra avortului?

AP Photos

AP Photos

Pro sau contra dreptului la avort?

Bărbații nu ar trebui să aibă dreptul să se pronunțe în această chestiune. Cel mult, să aibă păreri!

E de dorit nașterea unui copil nedorit?

Interzicerea legală a avortului nu împiedică avortul. Din contră, îl împinge în zona mijloacelor empirice, a practicării lui de către personal fără pregătire sau în condiții sanitare precare care pun în pericol nu doar viața fătului, ci și sănătatea sau viața femeii. Perioada ceaușiștă demonstrează cu vârf și îndesat acest lucru.

Ne întoarcem la metoda barbară de luare în evidență a femeilor gravide prin controale ale gestației asemănătoare creșterii animalelor?

Interzicem dreptul unei femei de a dispune de propriul ei corp, în schimb dăm dreptul unei mulțimi, nu știu dacă majoritară, dar nici nu contează asta, să dispună de corpul altcuiva invocând concepții religioase?

Bărbat fiind, nu dau verdicte. Dar îmi pun întrebări.

2 thoughts on “Pro sau contra avortului?

  1. Avortul nu este despre „dreptul femeii de a dispune de propriul corp”. Este despre terminarea unei vieți. Practic, o crima. Bebelușul acela nu este un organ al femeii, cum este apendicita. Iar statul, prin definiție, este obligat să-și protejeze cetățenii. Chiar și cei nenăscuți.
    Deci singura discuție care poate fi purtata este când considerăm că acea aglomerare de celule din uter devine ființă. Din punctul meu de vedere, ar fi maximum 12 săptămâni.
    PS: Vorbim doar de sarcinile care nu pun in pericol viața femeii. Acolo este o altă discuție.

    • Opinia dvs. conține exprimări contradictorii de genul, “statul trebuie să protejeze cetățenii, chiar nenăscuți”. Cetățean devii prin naștere, nu există definit legal termenul de cetățean nenăscut. Și care ar fi statul care să acorde cetățenia embrionului având in vedere că până la naștere, femeia poate umbla prin mai multe țări, fiind de ex. în vacanță. Cetățenia se acordă de statul unde are loc nașterea în multe cazuri, nu de către statul unde mama are cetățenia. Vă dați singur o definiție care folosește foarte mulți termeni relativi: maxim 12 săptămãni!? De ce nu mai multe, de ce nu mai puține? Până la urmă putem duce la extrem și să spunem că viața există în formă latentă sau potențială chiar în ovul și spermatozoid?!

      Evident, nu sunt pt. încurajarea avortului și cea mai bună metodă de evitat să se ajungă în această situație este educația și mijloacele contraceptive. Dar, odată ce se ajunge în această situație nedorită de nimeni, femeia are dreptul să decidă, nu trebuie să i se impună acest lucru. Pt. că dacă nu vrea, sigur va apela la mijloace dincolo de lege.

Comentează